TV3 laidoje „Gardu Gardu“ konditeris Ali Gadžijevas pristatė tikrą Prancūzijos pasididžiavimą – paryžietišką flaną. Tai plikyto kremo pyragas su sviestinės tešlos pagrindu.
Valgant jis tiesiog tirpsta burnoje ir yra malonaus vanilės skonio.
Pasigaminti šį pyragą nėra sudėtinga, tačiau užtruks šiek tiek laiko, kadangi gaminama keliais etapais. Tačiau tikrai verta, jei norite idealaus paryžietiško deserto.
Paryžietiškas flanas
Tešlai reikės:
- 200 g miltų
- 150 g šalto sviesto
- 3 kiaušinių trynių
- 150 g cukraus
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 700 g pieno
- 235 g grietinėlės
- 8 kiaušinių trynių
- 180 g cukraus
- 75 g kukurūzų krakmolo
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, kol susidarys trupiniai. Maišant po vieną įmušti kiaušinių trynius ir maišyti, kol tešla taps vientisa. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti. Ją geriausia pasidaryti iš vakaro.
Pieną su grietinėle užvirti. Atskirame inde išmaišyti cukrų su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Įberti vanilės ekstrakto. Maišant po truputį supilti užvirintą pieną su grietinėle. Šią masę grąžinti į prikaistuvį ir dar šiek tiek pakaitinti, kol masė taps grietinės tirštumo.
Atvėsusią ir sutvirtėjusią tešlą iškočioti iki 2-3 mm storio. Suformuoti kepimo formoje dugną bei šonus. Tešla turi visiškai uždengti kepimo formą. Supilti šiek tiek pravėsusį įdarą .
Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 40 min. – 2 val.
Skanaus!