„Tikslių proporcijų nerašau – visko dedu, kaip sakoma, iš akies“, – pridūrė Andželika.
Išbandykite jos receptą, ir galbūt ši silkutė atsidurs ant jūsų šventinio stalo.
Silkė su džiovintais grybais, džiovintais obuoliais ir burokėliais
Reikės:
- virtų burokėlių
- džiovintų obuolių
- džiovintų grybų
- silpnai sūdytų silkių filė
- svogūnų
- moliūgų sėklų ar saulėgrąžų
- aliejaus
- druskos, pipirų
- smukintų krapų
- citrinos sulčių
Kaip gaminti
Grybus ir obuolius atskirai užpilti verdančiu vandeniu, palikti pastovėti apie 15 min. Nupilti vandenį, nusausinti, supjaustyti.
Keptuvėje alieje trumpai apkepti svogūnus, po to sudėti supjaustytus džiovintus grybus ir kepti, kol svogūnai bus minkšti. Pabaigoje įmaišyti džiovintus supjaustytus obuolius, berti druskos, pipirų, suberti smulkintus krapus ir dar trumpai apkepti. Palikti atvėsti.
Burokėlius nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti druska, pipirais, įpilti porą šaukštų aliejaus, suberti smulkintus krapus ir leisti trumpai pasimarinuoti.
Silkių filė taip pat supjaustyti. Moliūgų sėklas paskrudinti.
Salotas galima tiesiog sumaišyti visus produktus sudėjus į dubenėlį.
O jei norite šventiškesnio patiekimo, ant lėkštės dėkite konditerinį žiedą ir sluoksniuokite salotas: pirmiausia dėkite pusę burokėlių, ant jų – silkę, ant jos – pakeptus džiovintus grybus su obuoliais ir svogūnais, tada vėl burokėlių sluoksnį, ant viršaus užbarstykite skrudintų moliūgų sėklų.
„Skanaus!“ – palinkėjo Andželika.