Būtent dėl šios priežasties mėgstu jas kepti skiltelėmis su odele, arba kaip ir šiuo atveju, gaminti orkaitėje keptas įdarytas bulves. Tokio tipo bulves pamėgau gyvendama Londone, kur vietinių taip mėgiamos „jacket potatoes“ kaipmat prigijo mano virtuvėje.
Bene vienos mano mėgiamiausių įdarytų bulvių yra su sviestu, tunu ir čederio sūriu. Būtent šiam patiekalui naudoju dideles bulves.
Šį kartą eksperimentavau su surimio lazdelėmis ir stintenių ikrų užtepėle. Ikrai suteikia bulvei įdomaus traškumo, ir ši kombinacija man išties labai patiko!
Naudojau mažas bulvytes turėdama mintį, jog šis patiekalas labiau tiks užkandžiui.
Surimio lazdelėmis įdarytos bulvės
Reikės:
- mažų bulvių;
- alyvuogių aliejaus;
- ~ 150 g surimio lazdelių;
- 1/3 indelio stintenių ikrų užtepėlės su krevetėmis;
- kelių krapų šakelių.
Kaip gaminti
Bulves nuplauname, nuvalome šepetėliu, ištepame alyvuogių aliejumi ir kepame 180 °C orkaitėje 30-40 minučių, kol iškeps.
Smulkiai supjaustome surimio lazdeles ir krapus.
Į juos dedame keletą šaukštų ikrų užtepėlės, gerai išmaišome.
Prapjauname bulves, išskobiame pusę vidaus ir dedame paruoštą įdarą.
Papuošiame krapų šakele.