Tokiomis akimirkomis siūlau išsikepti labai greitai paruošiamų ir skanių avižinių sausainių. Pagerintų, tai yra praturtintų įvairiomis sėklomis – ir kuo jų daugiau, tuo skaniau.
Kai iškepa, pakvimpa visi namai, ir iš savo kambarių pradeda lįsti smaližiai. Sausainėliai tokie skanūs, kad paragavus sunku sustot. O svarbiausia – lengvai pagaminami. Be to, priedų proporcijas galima keisti ir naudoti tai, ką mėgstate ar turite namuose“, – savo pasiūlymą atsiuntė Inga.
Dalijamės jos receptu.
Pagerinti avižiniai sausainiai
Reikės:
- 200 g avižinių dribsnių,
- 100 g miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 2 kiaušinių,
- 200 g sviesto,
- 150 g rudojo cukraus,
- 50 g sukapotų graikinių riešutų,
- 50 g džiovintų vaisių – smulkintų abrikosų, spanguolių ar razinų,
- 50 g saulėgrąžų branduolių,
- 50 g sezamų,
- cinamono.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kambario temperatūros sviestą gerai išplakite elektriniu plaktuvu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, išplakite.
Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną ir suberkite į sviesto masę, išmaišykite.
Suberkite riešutus, sėklas ir džiovintas uogas, gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Formele išspauskite sausainius, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite vietos sausainiams plėstis.
Kepkite 10-12 minučių.
Taip pat paruoškite kitą skardą.
Sausainius atvėsinkite ant grotelių. „Jeigu tik pavyks, nes tuomet už nugaros jau stovi ir seilę varvina valgytojai“, – pridūrė Inga, visiems linkėdama šviesių švenčių ir skanaus.