Trupininis pyragas su uogomis
Reikės:
- 450 g speltų miltų (galima rinktis viso grūdo)
- vanilės ekstrakto
- žiupsnelio jūros druskos
- 50 g medaus (stevijos ar agavų sirupo, pagal skonį galima ir daugiau)
- 1 kiaušinio
- 200 g sviesto
- 300-350 g šaldytų ar šviežių uogų (vyšnių, braškių, šilauogių, serbentų, mėlynių ar kt.)
- pasaldinti – truputėlio stevijos
Kaip gaminti
Į dubenį suberti miltus, išmaišyti su vanile, kiaušiniu, druska, medumi.
Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, išmaišyti. Pirštais pertrinti, kol susiformuos trupiniai. Tai užtruks keletą minučių.
Paruošti uogienę: 200 g uogų pakaitinti keptuvėje, kol suminkštės, įdėti stevijos ir sutrinti trintuvu. 100 g uogų palikti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti sviestu. Dėti apie du trečdalius trupinių. Lengvai suspausti, kad dugnas taptų vientisas.
Aptepti uogiene, suberti uogas, paskirstyti. Suberti likusius trupinius.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 min.
Papuošimui galima pagaminti „sniegelio“ – kokosų drožles sumalti kavamale ir apibarstyti pyragą per sietelį.
Nuotraukoje pyragas gamintas su juodųjų serbentų uogiene, šilauogėmis ir medumi.
Pyragą galima patiekti su mėgstamomis uogomis, vaisiais ar bananų ledais.