„Labai skanus ir greitai, lengvai pagaminamas tortukas“, – teigia ji.
Štai jos receptas.
Medaus tortas su grietininiu kremu ir avietėmis
Tešlai reikės:
- 95 g medaus
- 130-150 g cukraus (dėkite pagal savo skonį)
- 2 (M dydžio) kiaušinių
- 120 g sviesto
- 250 g miltų
- 1 a. š. (nubrauktas) sodos
Kremui:
- 700 g tirštesnės grietinės
- 2 pak. standinimo miltelių (jų dėti nebūtina, bet aš dedu, kad kremas būtų standesnis)
- cukraus pagal skonį
- vanilės pagal skonį
- apie 170-190 g aviečių (tinka ir šaldytos)
Kaip gaminti
Torto lakštai. Į nedidelį, bet gilesnį puodą dėkite sviestą, cukrų, medų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Tada berkite sodą ir maišydami dar šiek tiek pavirkite, kol masė pradės geltonuoti.
Nuėmę nuo viryklės palikite atvėsti (pastovėjusi ji dar patamsės, bus karamelinės spalvos). Po to įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai suplakite. Galiausiai suberkite prasijotus miltus.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį supilkite į skardelę (mano 30x40cm), išklotą kepimo popieriumi, lopetėle išlyginkite.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 6-8 min., kol gražiai paruduos. Jei pas jus orkaitė kaitresnė, kepkite trumpiau arba sumažinkite temperatūrą.
Taip pat iškepkite likusią tešlos dalį.
Iškepusių torto lakštų kraštus apipjaustykite, o pačius lakštus supjaustykite į 4 dalis.
Kremas. Grietinę, cukrų, vanilę ir standinimo miltelius gerai išplakite.
Avietes nuplaukite, nusausinkite. Jei naudosite šaldytas, jų atšildyti nereikia.
Torto surinkimas. Lėkštą ar padėklą per vidurį ištepkite trupučiu kremo, dėkite pirmą lakštą, užtepkite kremo, išdėliokite avietes – ir vėl kartokite tuos pačius žingsnius.
Kai surinksite visą tortą, kraštus ir viršų taip pat ištepkite kremu, apibarstykite trupiniais – juos susimalkite iš apipjaustytų lakštų kraštų. Surinktą tortą dėkite į šaldytuvą, geriausia visai nakčiai, kad gerai susigertų kremas.
Puoškite pagal savo fantaziją.