Silkė su ikrais
Reikės:
- 4 VIČI riebios sūdytos silkės filė
- 150 ml grietinės
- 1 šviežių laiškinių česnakų (30 g)
- 1 mažo raudonojo svogūno, nulupto ir labai smulkiai supjaustyto
- 1-2 v. š. lašišinių žuvų ikrų
- 1 citrinos žievelės
Kaip gaminti
Kiekvienos lėkštės viduryje paguldykite po 1 arba 2 silkės filė ir ant kiekvienos užtepkite grietinės.
Smulkiai supjaustykite ir ant viršaus uždėkite didelę saują laiškinių česnakų. Nulupkite, smulkiai supjaustykite raudoną svogūną ir apibarstykite juo silkę. Ant viršaus dėkite nedidelį šaukštą ikrų.
Smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę, apibarstykite ja silkę ir patiekite su ruginės duonos riekelėmis.
Per gražiausias metų šventes stalo neįsivaizduojame be gardžiausių ir gražiausiai atrodančių patiekalų. Kiekvienas galime pasigirti savo firminiu patiekalu ar desertu, kuriuo lepiname šeimą ar draugus, ir kurį gaminame išskirtinai tik švenčių proga.
Naujienų portalas lrytas.lt kviečia dalyvauti receptų konkurse „Skanios šventės“ ir pasidalinti geriausiais savo šventinių patiekalų receptais, kurie papuoštų kiekvieno stalą.
Gardžiausių, šventinių patiekalų receptų su nuotraukomis ir aprašymais laukiame adresu skonis@lrytas.lt iki gruodžio 17 d.
Redakcijos atrinkti receptai bus publikuojami portale lrytas.lt ir specialiame Kalėdoms skirtame polapyje, o penkių daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukę receptų autoriai bus apdovanoti partnerio VIČI produktų rinkiniais Kūčių ir Kalėdų stalui.
Laimėtojai bus skelbiami gruodžio 18 d. Visus konkurso „Skanios šventės“ receptus rasite čia. Tegul skanios Kalėdos prasideda su lrytas.lt!