Velykoms tinka su virtų kiaušinių ir svogūnų laiškų įdaru, o Kūčioms ar Kalėdoms – su grybais arba saldžiu aguonų įdaru.
Pyragėlių tešla – ne kartą išbandyta ir visada pasiteisina. Ji lengvai kočiojama ir lankstoma. Žodžiu – tobula. Siūlau visiems išbandyti“, – paragino „Skonio“ skaitytoja Henrika.
Dalijamės jos receptu, o jūs pyragėlius įdarykite savo mėgstamu įdaru.
Kefyrinė pyragėlių tešla
Reikės:
- 500 g kvietinių miltų
- 40 g kambario temperatūros sviesto
- 350 g kambario temperatūros kefyro
- 1 a. š. cukraus
- žiupsnio druskos
- 1 a. š. valgomosios sodos
Kaip gaminti
Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite cukrų, druską, išmaišykite.
Miltus ir sodą persijokite, suberkite į dubenį, dėkite sviestą ir suminkykite tešlą.
Uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje maždaug valandą ar dvi.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Tešlą padalinkite į kamuolėlius lygiomis dalimis. Kiekvieną iškočiokite, dėkite įdaro, užlankstykite.
Aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25-30 min.