Tobulas pyragėlių tešlos receptas. Tiks ir šventėms, ir kasdienai

2020 m. gruodžio 3 d. 10:46
Lrytas.lt
Receptas
„Mano šeima labai mėgsta įvairius įdarytus pyragėlius. Kai atradau šį kefyrinės tešlos receptą, dažnai juos kepu – tai su obuoliais ir cinamonu, tai lašinukais, smulkinta mėsa ar kopūstais.
Daugiau nuotraukų (3)
Velykoms tinka su virtų kiaušinių ir svogūnų laiškų įdaru, o Kūčioms ar Kalėdoms – su grybais arba saldžiu aguonų įdaru. 
Pyragėlių tešla – ne kartą išbandyta ir visada pasiteisina. Ji lengvai kočiojama ir lankstoma. Žodžiu – tobula. Siūlau visiems išbandyti“, – paragino „Skonio“ skaitytoja Henrika.
Dalijamės jos receptu, o jūs pyragėlius įdarykite savo mėgstamu įdaru. 
Kefyrinė pyragėlių tešla
Reikės: 
  • 500 g kvietinių miltų
  • 40 g kambario temperatūros sviesto
  • 350 g kambario temperatūros kefyro
  • 1 a. š. cukraus 
  • žiupsnio druskos
  • 1 a. š. valgomosios sodos
Kaip gaminti 
Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite cukrų, druską, išmaišykite. 
Miltus ir sodą persijokite, suberkite į dubenį, dėkite sviestą ir suminkykite tešlą.  
Uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje maždaug valandą ar dvi. 
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Tešlą padalinkite į kamuolėlius lygiomis dalimis. Kiekvieną iškočiokite, dėkite įdaro, užlankstykite.
Aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25-30 min.
pyragėlių receptastešla^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.