Kepti sumuštiniai su tunu ir sūriu bus gardūs net atvėsę

2020 m. gruodžio 2 d. 09:43
Lrytas.lt
Receptas
Tunas pastaruoju metu tapo viena mėgstamiausių žuvų. Ne tik dėl puikaus skonio ar dėl to, kad paruošti patiekalus iš tuno labai lengva. Tune yra daug baltymų, širdžiai, smegenims ir kraujotakai naudingų omega-3 rūgščių, imuninę sistemą stiprinančio seleno ir dar gausybės kitų naudingųjų medžiagų.
Daugiau nuotraukų (1)
Siūlome karštų sumuštinių receptą – puikiai tiks pusryčiams.
O jei pasigaminsite daugiau, ir jų liks, net ir atvėsę šie sumuštiniai bus gardūs. 
Karšti sumuštiniai su tunu
Reikės:
  • 8 batono ar baltos forminės duonos riekelių;
  • 110 g aliejuje konservuoto tuno;
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 2 marinuotų agurkėlių;
  • 2-3 a. š. majonezo;
  • 1 a. š. švelnaus pomidorų padažo arba pastos;
  • šviežių žalumynų;
  • maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Tuną nuvarvinkite, dėkite į dubenį, sumaišykite su smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais, žalumynais, majonezu ir išmaišykite. 
Tepkite mišinio ant duonos riekelių, jas dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apibarstykite sūriu, maltais juodaisiais pipirais. 
Kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Patiekite su gražgarstėmis ir citrinos skiltele.
Skanaus!
sumuštiniaitunas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.