Tačiau „Skonio“ skaitytoja Birutė teigia gaminanti salotas, kurios, padėtos ant švenčių stalo, netgi nukonkuruoja baltąją mišrainę.
„Paprastos, o kartu labai gardžios – visi paragavę stebisi, kad iš tokių paprastų produktų pavyksta tokios skanios salotos. Nuo stalo jos dingsta greičiausiai“, – teigia ji.
Jai pačiai labiausiai patinka salotos su rūkyta jūrine lydeka, bet galima gaminti ir su skumbre, jūriniu ešeriu ar kita mėgstama žuvimi.
Dalijamės Birutės receptu, dalyvaujančiu konkurse „Skanios šventės“.
Salotos su rūkyta žuvimi
Reikės:
- 4 vidutinio dydžio virtų bulvių;
- karštai rūkytos žuvies;
- 3-4 raugintų ar marinuotų agurkų;
- 1 nedidelio svogūno;
- majonezo;
- druskos, juodųjų pipirų ar citrinpipirių.
Kaip gaminti
Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, bulves ir agurkus – kubeliais, svogūną labai smulkiai sukapokite.
Viską sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska ir citrinpipiriais.
„Galima įmaišyti ir žirnelių“, – pridūrė Birutė.