Šios salotos su rūkyta žuvimi nuo stalo dingsta greičiau už baltąją mišrainę

2020 m. lapkričio 30 d. 14:01
Lrytas.lt
Receptas
Baltoji mišrainė – tikra klasika, be kurios lietuvių stalas sunkiai įsivaizduojamas. Kur buvusi, kur nebuvusi, ji vis atsiranda mūsų virtuvėse ir mūsų lėkštėse. 
Daugiau nuotraukų (3)
Tačiau „Skonio“ skaitytoja Birutė teigia gaminanti salotas, kurios, padėtos ant švenčių stalo, netgi nukonkuruoja baltąją mišrainę. 
„Paprastos, o kartu labai gardžios – visi paragavę stebisi, kad iš tokių paprastų produktų pavyksta tokios skanios salotos. Nuo stalo jos dingsta greičiausiai“, – teigia ji. 
Jai pačiai labiausiai patinka salotos su rūkyta jūrine lydeka, bet galima gaminti ir su skumbre, jūriniu ešeriu ar kita mėgstama žuvimi.
Dalijamės Birutės receptu, dalyvaujančiu konkurse „Skanios šventės“. 
Salotos su rūkyta žuvimi
Reikės: 
  • 4 vidutinio dydžio virtų bulvių;
  • karštai rūkytos žuvies; 
  • 3-4 raugintų ar marinuotų agurkų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • majonezo;
  • druskos, juodųjų pipirų ar citrinpipirių.
Kaip gaminti 
Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, bulves ir agurkus – kubeliais, svogūną labai smulkiai sukapokite. 
Viską sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska ir citrinpipiriais.
„Galima įmaišyti ir žirnelių“, – pridūrė Birutė.
salotosmišrainėrūkyta žuvis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.