Saldūs kokosiniai rutuliukai
Reikės:
- 65 g kokosų sviesto
- 20 g mėgstamo riešutų kremo
- 35 g riebaus kokosų pieno iš skardinės (naudojame tik kietąją dalį)
- 20 g kokosų miltų
- 20 g kokosų drožlių ir dar papildomai rutuliukams apvolioti
- 25 g klevų sirupo
- apie 10 migdolų (priklauso nuo rutuliukų dydžio)
Kaip gaminti
Kokosų sviestą kartu su riešutų kremu sudedame į puodą ir ant silpnos kaitros ištirpiname.
Į ištirpintą mišinį sudedame kokosų pieną, miltus, klevų sirupą ir kokosų drožles, išmaišome ir dedame į šaldytuvą 30 minučių.
Migdolų riešutus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 15 minučių ir nuimame luobeles.
Iš paruoštos masės suformuojame rutuliukus, į kiekvieną įspaudžiame po vieną migdolą.
Apvoliojame kokosų drožlėse. Galima tiekti iškart arba palaikyti šaldytuve 30 minučių.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.