Visiems puikiai žinomą prancūzišką plikyto kremo desertą krembriulė galima pamatyti daugelio restoranų meniu. O ar daug kas bando šį kremą pasigaminti namuose? Dažniausiai šiek tiek prisibijoma.
Tačiau Ali skatina pabandyti, kadangi procesas tikrai nėra toks sudėtingas. Pagaminti neužtrunka, tik reikės kantrybės laukiant, kol iškeps ir atvės. Tačiau tikrai verta pabandyti ir pasimėgauti naminiu vanile kvepiančiu desertu.
Klasikinis krembriulė
Reikės:
- 500 g riebios grietinėlės
- 6 kiaušinių trynių 65 g cukraus
- 1 vanilės ankšties
- 50 g cukraus karamelizavimui
Kaip gaminti
Puode iki virimo pakaitinti grietinėlę.
Iš vanilės ankšties išimti sėklytes ir įdėti į grietinėlę. Taip pat supilti ir cukrų. Šiek tiek pamaišyti, kad ištirptų.
Kambario temperatūros kiaušinių trynius atsargiai sumaišyti šluotele, kad masė būtų vientisa, lygi, tačiau ne puri ir be putų. Plakti nereikia, kadangi iškepęs kremas turi būti lygus, vientisas, be jokių oro burbuliukų.
Nuolat maišant po truputį pilti grietinėlę. Išmaišyti iki vientisos masės. Jei atsirado putų, galima nukošti.
Tuomet išpilstyti į norimus indelius. Juos sustatyti į skardą. Į skardą pilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio.
Kepti iki 105°C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min.
Iškepusį krembriulė atvėsinti, apibarstyti cukrumi ir karamelizuoti – apdeginti virtuviniu liepsnosvaidžiu.
Skanaus!