Svarbu tešlą palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. Avižiniai dribsniai kiek išbrinks, tešla taps tirštesnė. Tešla turėtų būti nei skysta, nei tiršta.
Visada stengiuosi nepermaišyti tešlos, kad blynai netaptų guminiai.
Kepiau ir svieste, ir aliejuje. Sviestas suteikia puikų skonį, bet keptuvė pradeda svilti, todėl pilu dar ir aliejaus. Jų naudoju labai nedaug, todėl riebumo tikrai nesijaučia. Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio. Patiekiau su graikiniu jogurtu, vaisiais.
Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 20 min. Kiekis – 18 blynelių
Reikės:
- 2 didelių kiaušinių
- 2 st. (400 ml) kefyro
- 3/4 st. (70 g) avižinių dribsnių
- 1 1/3 st. (170 g) kvietinių miltų
- 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- 2 valg. š. cukraus
- žiupsnelio druskos
- vanilės ekstrakto
- sviesto ir aliejaus kepti
Kaip gaminti
Dideliame inde šluotele išplakti kiaušinius, cukrų, vanilę. Supilti kefyrą, viską išplakti.
Suberti miltus, avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. Avižiniai dribsniai turėtų šiek tiek išbrinkti.
Tešla turėtų būti nei skysta, nei tiršta.
Keptuvėje įkaitinti gabaliuką sviesto ir šiek tiek aliejaus ant vidutinės temperatūros. Šaukštu kabinti tešlą (vienam blynui kiek daugiau nei 1 valg. š.) ir kepti iš abiejų pusių po kelias minutes.