Purus ir minkštas obuolių pyragas jau daug metų karaliauja mano virtuvėje

2020 m. lapkričio 26 d. 13:52
Lrytas.lt
Receptas
„Minkštutis obuolių pyragas, kuris tirpsta burnoje. Jau daug metų jis karaliauja mano virtuvėje“, – taip savo receptą pristatė Kristina. Išsikepkite ir pasilepinkite.
Daugiau nuotraukų (2)
Dalijamės jos receptu.
Obuolių pyragas
Tešlai reikės:
  • 200 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 120 g sviesto
  • 3 v. š. riebios grietinės
  • 100 g cukraus
  • 0,5 a. š. valgomosios sodos
  • 4-5 obuolių
Užpilui reikės:
  • 2 kiaušinių 
  • 200 g grietinės
  • 1 v. š. krakmolo
  • 3 v. š. cukraus 
Kaip gaminti 
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius.
Į masę dėkite grietinę, šlakeliu citrinos sulčių ar acto užgesintą sodą. Galiausiai įmaišykite miltus.
Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklalizdžius.
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą, ant jos išdėliokite obuolius, vos vos įspauskite į tešlą.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
Paruoškite užpilą – suplakite visus produktus plaktuvu.
Ištraukite pyragą iš orkaitės, apliekite užpilu ir kepkite dar 30 min., kol gražiai paruduos ir susiformuos auksinė plutelė. 
Skanaus!
obuolių pyragas^Instantreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.