Dalijamės jos receptu.
Obuolių pyragas
Tešlai reikės:
- 200 g miltų
- 3 kiaušinių
- 120 g sviesto
- 3 v. š. riebios grietinės
- 100 g cukraus
- 0,5 a. š. valgomosios sodos
- 4-5 obuolių
Užpilui reikės:
- 2 kiaušinių
- 200 g grietinės
- 1 v. š. krakmolo
- 3 v. š. cukraus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius.
Į masę dėkite grietinę, šlakeliu citrinos sulčių ar acto užgesintą sodą. Galiausiai įmaišykite miltus.
Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklalizdžius.
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą, ant jos išdėliokite obuolius, vos vos įspauskite į tešlą.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
Paruoškite užpilą – suplakite visus produktus plaktuvu.
Ištraukite pyragą iš orkaitės, apliekite užpilu ir kepkite dar 30 min., kol gražiai paruduos ir susiformuos auksinė plutelė.
Skanaus!