„Jei mėgstate lašišą ir špinatus, siūlau būtinai išbandyti. Tiesiog gardumėlis!“ – rašo recepto autorė Andželika.
Dalijamės jos receptu.
Špinatų biskvito vyniotinis su lašiša
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 220 g špinatų (svoris jau apvirtų ir nuspaustų)
- 25 ml aliejaus
- 40 g grietinės (ne mažiau nei 20 proc. rieb.)
- 0,5 a. š. druskos
- 1 a. š. cukraus
- 6 g kepimo miltelių
- 80 g miltų
- 15 g kukurūzų krakmolo
Įdarui reikės:
- 250 g šviežio sūrelio
- 3-4 virtų kiaušinių trynių
- smulkintų šviežių krapų
- 250 g silpnai sūdytos ar rūkytos lašišos
- žiupsnelio maltų pipirų
Kaip gaminti
Kiaušinius, cukrų, druską, grietinę, špinatus (špinatus naudojau šviežius, juos 1 min. apviriau pasūdytame vandenyje, po to nuploviau po lediniu vandeniu, kad išliktų žalia spalva ir gerai nuspaudžiau nuo jų skystį) sumesti į trintuvą ir sutrinti į vientisą masę.
Įmaišyti aliejų, įberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, trumpai išplakti.
Skardelę iškloti kepimo popieriumi, aptepti šlakeliu aliejaus, užpilti tešlą, išlyginti į stačiakampį (maždaug 30 x 24cm) ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 7-10 min. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Iškepusį biskvitą susukti su kepimo popieriumi į volelį ir palikti visiškai atvėsti.
Po to išvynioti, pašalinti popierių, aptepti šviežiu sūriu, užtarkuoti smulkia tarka kiaušinių trynius, pabarstyti smulkintais krapais, papipirinti, išdėlioti plonai supjaustytą lašišą, susukti vyniotinį, įvynioti jį į maistinę plėvelę ir padėti porai valandų į šaldytuvą. O jau tada galite pjaustyti ir ragauti.