Sveikuoliškas šokoladainis
26 cm skersmens skardai reikės:
- 220 g juodojo šokolado, kuriame ne mažiau nei 70% kakavos;
- 400 g virtų arba konservuotų juodųjų (arba raudonųjų) pupelių;
- 25 g kakavos miltelių;
- 2 kiaušinių;
- 80 ml kokoso aliejaus;
- 1 a. š. cinamono;
- 2 a. š. vanilinio cukraus;
- 1/4 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. kepimo miltelių;
- 2 a. š. maltos geros kavos;
- 80 ml klevų arba agavų sirupo.
Kaip gaminti
Jeigu nusprendėte pupeles virti patys – užmerkite jas nakčiai, o paskui išvirkite, kol bus minkštos.
Šokoladą susmulkinkite gabaliukais, o tuomet trintuvu susmulkinkite iki smulkių drožlių. Į smulkintą šokoladą sudėkite visus ingredientus: nuvarvėjusias pupeles, kakavą, kiaušinius, cinamoną, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, kakavą, supilkite klevų sirupą.
Jeigu jūsų kokosų aliejus sukietėjęs – pašildykite jį tiek, kad jis būtų skystas ir supilkite į masę.
Viską gerai išmaišykite trintuvu iki vientisos masės.
Skardą ištepkite nerafinuotu kokosų aliejumi, supilkite pyrago masę ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepę papuoškite milteliniu ruduoju cukrumi, migdolų plokštelėmis, šviežiomis uogomis.
Receptu pasidalijo „Good Food Studio“ komanda.