Tešlą per naktį kildinau šaldytuve, o ryte jau kepiau bandeles.
Iš normos iškepiau 2 dideles skardas bandelių.
Užtruksite gamindami apie 20 min. + laikas, kol tešla kils šaldytuve (6–10 val.) + laikas, kol bandelės keps (20-30 min).
Mielinės bandelės, kildinamos šaldytuve
Reikės:
- 800 g miltų;
- 400 ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- 100 ml aliejaus;
- 70 g cukraus;
- 11 g sausų mielių;
- 1 a. š. druskos.
Taip pat reikės:
- 1 v. š. cukraus bandelėms apibarstyti;
- 1 kiaušinio bandelėms aptepti.
Kaip gaminti
Pieną supilame į prikaistuvį ir pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų ir gerai išmaišome, kad ištirptų. Įmaišome paplaktus kiaušinius.
Į dubenį suberiame miltus, sausas mieles, druską. Užpilame pieno mišiniu. Pradedame minkyti tešlą ir palaipsniui supilame aliejų. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.
Sudedame ją į didelį dubenį. Uždengiame maistine plėvele. Tiesa, aš ją dar subadžiau mediniu smeigtuku, kad „vaikščiotų“ oras. Dedame dubenį su tešla į šaldytuvą 6–10 val.
Tešlą perminkome. Formuojame nedideles apvalias bandeles. Dedame jas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome cukrumi. Paliekame šiltoje vietoje apie 20 min., kad šiek tiek pakiltų.
Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min.