Nepageidaujamų kilogramų atsikratęs D. Kasparaitis pasidalijo 2 mėgstamais receptais

2020 m. lapkričio 21 d. 06:48
Buvusi NHL žvaigždė Darius Kasparaitis, baigęs karjerą, atrado naują pašaukimą – jam patiko suktis virtuvėje. Vyras netgi pakeitė mitybą – tapo veganu ir atsikratė 20 kilogramų.
Daugiau nuotraukų (4)
„Mano kraujo tyrimai puikūs, jaučiuosi pilnas energijos, svoris nebesikeičia. Man patinka toks gyvenimo būdas“, – sakė D.Kasparaitis, pamėgęs ir maisto gamybą, nors anksčiau į virtuvę užeidavo retai.
Jo kelionė į veganizmą prasidėjo maždaug prieš 3,5 metų. „Visą sportininko karjerą turėjau problemų dėl svoriu. Vis keisdavau dietas, tai valgiau, tai nevalgiau, bet niekas neveikė. Kai vėžiu susirgo mano tėvas, labiau susimąsčiau apie sveikatą.
Daug skaičiau apie veganizmą ir pagalvojau, kodėl nepabandyti, nors anksčiau pats juokdavausi iš vieno vegano draugo lietuvio, su kuriuo žaisdavome ledo ritulį. Sakydavau, pavalgyk kokios mėsytės, gal mėsainio, nes visai išdžiūvai.
O kai pats nustojau valgyti viską, kas gyvūninės kilmės, pradėjau jaustis taip gerai, atsirado tiek energijos! Mane labai užkabino. Pradžioje nevalgiau tik mėsos, o paskui ir kitų produktų“, – pasakojo jis „Lietuvos ryto“ žurnalistei. Visą interviu skaitykite čia. 
Su „Lietuvos ryto“ skaitytojais D.Kasparaitis pasidalijo mėgstamiausių patiekalų receptais. Tai bolivinių balandų salotos ir avokadų humusas. 
Išbandykite ir jūs. 
Bolivinės balandos su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir riešutais
Reikės:
  • 100 g bolivinių balandų
  • 200 ml vandens
  • 10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 saujos anakardžių (pasmulkintų ir paskrudintų)
Padažui reikės:
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto agavų sirupo
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
Bolivines balandas sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite 200 ml verdančio vandens, įpilkite žiupsnelį druskos, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar apie 5 minutes.
Į dubenį sudėkite atvėsusias bolivines balandas, stambiai supjaustytus špinatus, smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir pakepintus anakardžius. Galima pabarstyti šviežių agurkų, pagardinti druska su trumais.
Tada pagaminkite padažą. Į nedidelį stiklainėlį supilkite aliejų, citrinų sultis, agavų sirupą, sudėkite smulkintą česnaką, garstyčias ir prieskonius. Stiklainį užsukite ir gerai suplakite, kad visi produktai susimaišytų. Padažą užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
Avokadų humusas
Reikės:
  • 1 indelio konservuotų avinžirnių
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 avokado
  • 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomųjų šaukštų tahinio (sezamų pastos)
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių
  • prieskonių pagal skonį: druskos, pipirų, maltos saldžiosios paprikos
Avokadą bei česnaką nulupkite ir dėkite kartu su avinžirniais ir visais prieskoniais į trintuvą. Jei norite, kad masė būtų labiau kreminė, galima įpilti daugiau aliejaus arba šiek tiek vandens.
Darius KasparaitisVeganas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.