Sugalvojau, kaip iškepti pusę torto apvalioje kepimo formoje! Ir man viskas pavyko puikiai, dukros norus išpildžiau. Svarbiausia, kad visiems labai patiko tiek skoniu, tiek vaizdeliu.
Dalinuosi receptu.
Karamelinis tortas
Biskvitui reikės:
- 4 kiaušinių,
- 120 g cukraus,
- 120 g miltų,
- 3 v. š. kakavos,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Karameliniam kremui reikės:
- 250 ml grietinėlės (36 proc.),
- 0,5 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno.
Tortui aptepti (sviestiniam kremui) reikės:
- 200 g sviesto,
- 1 indelio sutirštinto pieno.
Biskvitams sulaistyti reikės:
- ~100 ml vandens,
- 1 a. š. rudojo cukraus.
Kaip gaminti
Biskvitui kambario temperatūros kiaušinius suplakiau su cukrumi (plakiau ~15 min.).
Po truputį, per kelis kartus, subėriau persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais, pagardinau druska. Maišiau atsargiai, iš lėto, todėl masė gavosi puri.
Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę.
Kepiau biskvitą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. (ar biskvitas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).
Iškepusį biskvitą atvėsinau ir supjausčiau į 3 lakštus (gavosi trys biskvitai).
Kol kepė biskvitas, pasigaminau karamelinį kremą.
Šaltą grietinėlę kartu su karamelizuotu pienu gerai suplakiau iki tirštos konsistecijos.
Sviestiniam kremui, kurį naudojau tortui aptepti ir papuošti, kambario temperatūros sviestą gerai išplakiau iki baltumo ir purumo, ir po truputį plakant supyliau sutirštintą pieną.
Torto surinkimas. Biskvitus sulaisčiau ir ant kiekvieno biskvito viršaus dėjau paruošto karamelinio kremo (galima ant viršaus užberti riešutų).
Tortas surinktas, liko jį aptepti ir papuošti sviestiniu kremu.
Pastaba: tortą gaminau 24 cm skersmens tortinėje, ir kremo man šiek tiek liko.
Skanaus!