Kalakutienos ir bulvių apkepėlė
Porcijos 2. Užtruksite apie 50 min.
Reikalingi produktai:
- 500 g kalakutienos filė;
- 5 bulvės;
- 1 morka;
- 1 poras;
- 1 skiltelė česnako;
- ryšelis krapų;
- ryšelis laiškinių česnakų;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. persilado prieskonių;
- 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 200 ml grietinėlės;
- 100 ml vandens;
- šlakelis aliejaus.
Kaip gaminti
Kalakutienos filė supjaustome plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, persiladu.
Daržoves nulupame. Porą supjaustome žiedais, morką griežinėliais, česnaką pasmulkiname.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname porą ir morkas. Tada sudedame česnaką ir kalakutieną. Pakepiname, kol mėsa šiek tiek suminkštės.
Grietinėlę sumaišome su vandeniu ir smulkintais žalumynais. Bulves supjaustome mandolinos tipo pjaustykle plonais griežinėliais. Pabarstome druska, raudonėliais.
Keptuvės turinį su kalakutiena ir daržovėmis dedame į kepimo indą. Ant viršaus dedame bulvių griežinėlius. Užpilame grietinėlės ir žalumynų padažu.
Dedame į įkaitintą iki 170 C orkaitę ir kepame apie 30–40 min. Skanaujame.