Sakysite, kalorijų bomba? Taip, bet kartu su jomis galima ir liežuvį praryti, todėl palepinkite save ir savo gomurį.
Darbo labai nedaug, tad pasigaminsite lengvai!
Ispaniškos spurgos „Churros“
Reikalingi produktai:
- 250 ml vandens
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai aliejaus
- 130 g miltų
- 2 kiaušiniai
- cinamonas ir cukrus
Kaip gaminti
Puode užkaičiame vandenį, dedame cukrų, aliejų. Išmaišome ir beriame miltus nuplikymui. Gerai viską išmaišome medine mentele, kad neliktų miltų gumuliukų.
Tuomet dedame 2 kiaušinius ir maišome, kol masė įgaus gražią vientisą konsistenciją. Ji bus šiek tiek lipni, bet nepergyvenkite – viskas puiku.
Dedame masę į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pageidaujama forma ant padėklo ar lentelės, išklotos kepimo popieriumi. Forma gali būti pailga arba tokia, kokia jums patinka.
Tuomet dedame į šaldymo kamerą ir laikome apie 40 min.
Išėmę kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Lėkštėje sumaišome cinamoną su cukrumi, iškeptas, nusausintas spurgas apvoliojame ir – skanaus!