Konditeris Ali paruošė tradicinę itališką panakotą, kurią praturtino graikišku jogurtu – tai suteikė vasariško lengvumo. Argi ne puiku nusikelti į vasarą, kuomet už lango pilkas ruduo?
O dar daugiau gaivos suteikė nuostabieji mangai. Taigi, šis desertas – tikra atgaiva tokiu niūriu oru.
Panakota su mangais
Panakotos sluoksniui reikės:
- 3 želatinos lapelių
- 270 g grietinėlės
- 35 g cukraus
- 5 g vanilės ekstrakto
- 190 g graikiško jogurto
Mango kremo sluoksniui reikės:
- 5 kiaušinių trynių
- 100 g cukraus
- 30 g krakmolo
- 100 g mango tyrės
- 0,5 citrinos sulčių
Mango vaisiaus sluoksniui reikės:
- 2 gerai prinokusių mangų
- 1 žaliosios citrinos
- aitriųjų paprikų dribsnių
Kaip gaminti
Želatinos lakštus išbrinkinti šaltame vandenyje. Grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukrų kaitinti kartu iki užvirimo. Sudėti išbrinkintą želatiną. Nukelti nuo kaitros. Gautą masę po truputi sumaišyti su jogurtu, kol gausis vientisa masė. Ją išpilstyti į desertines taures ir padėti į šaldytuvą sustingti.
Mango kremui pirma sumaišyti krakmolą su cukrumi. Trynius išplakti ir sumaišyti su cukraus ir krakmolo mišiniu. Pašildyti mango tyrę su citrinos sultimis ir šiek tiek užpilti ant trynių. Juos gerai permaišyti ir grąžinti atgal į prikaistuvį.
Toliau kaitinant maišyti, kol kremas sutirštės. Masę supilti į skardelę, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremu, ir padėti į šaldytuvą atvėsti.
Mangus supjaustyti kubeliais, įspausti pusės žaliosios citrinos sultimis ir įtarkuoti žievelės. Dėl ypatingo skonio įdėti šiek tiek aitriųjų paprikų dribsnių.
Ant atvėsusios panakotos dėti taip pat atvėsusį mango kremą, ant viršaus – šviežių mangų.
Skanaus!