Tiesiog dievinu kiaušinienę su kalafiorais arba šaltas kalafiorų salotas. Karis taip pat labai skanus, kaip ir kalafiorų kotletukai.
Šį kartą paruošiau traškų kalafiorų užkandį su parmezanu.
Taip pat naudojau šiek tiek savo naujo atradimo – džiovintų grybų miltelių! Jie tiesiog nuostabūs, kiekvieną patiekalą papuošia savo nuostabiu rudenišku miško gėrybių skoniu.
Keliaujame prie recepto. Kiekis dviem žmonėms, skaniausi šilti.
Traškūs kalafiorų žiedeliai
Reikės:
- pusės kalafioro galvos
- 80 g migdolų miltų (alternatyva – kvietiniai)
- 2 kiaušinių
- 1/2 puodelio „Panko“ (japoniškų) džiūvėsėlių
- 50 g parmezano
- prieskonių: druskos, pipirų, aitriųjų paprikų dribsnių, džiovintų baravykų miltelių
Kaip gaminti
Kalafiorą supjaustykite žiedeliais. Išplakite kiaušinius.
Į vieną lėkštę berkite migdolų miltus. Kitoje sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu parmezanu ir prieskoniais.
Merkite kalafiorų žiedelius į kiaušinio plakinį, apvoliokite migdolų miltuose ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos tarp kalafiorų palikdami tarpus.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių, kol kalafioras suminkštės viduje ir gražiai apskrus išorėje. Įpusėjus kepti būtinai apverskite.
Valgykite šiltus vienus arba su mėgstamu padažu.