Lengvas, tad puikiai tiks ir vakarienei, kvapus ir labai gardus.
O paruošti jį tikrai sugebės bet kas. Tereikia žinoti keletą naudingų gudrybių ir pasirūpinti reikiamais ingredientais.
Šiam patiekalui ypatingo skonio kartu su sojų padažu suteikia austrių arba žuvų padažas, tad nepraleiskite šio žingsnio.
Ryžius rekomenduojama išvirti iš anksto – atvėsę ir sutvirtėję ryžiai vėliau gražiai apskrus keptuvėje. Tad iš vakaro ar iš ryto išsivirę ryžių, labai greitai paruošite gardžią vakarienę, kuri sužavi ir tuos, kurie negali be mėsos.
Beje, pagrindinį receptą galite drąsiai papildyti ne tik kitomis daržovėmis, bet ir mėsos gabaliukais ar jūrų gėrybėmis.
Tiesiog apkepkite mėsą ar jūrų gėrybes keptuvėje kartu su daržovėmis, o vėliau – su ryžiais.
Išbandykite šį receptą – rekomenduojame.
Su daržovėmis ir kiaušiniais kepti ryžiai
3 porcijoms reikės:
- 150 g ryžių;
- 2-3 kiaušinių;
- 2 nedidelių morkų;
- 1 svogūno;
- poros saujų šaldytų žirnelių;
- 3 česnako skiltelių;
- 2 v. š. lydyto sviesto;
- aliejaus;
- 3 v. š. sojų padažo;
- 1 v. š. austrių arba žuvų padažo.
Kaip gaminti
Ryžius užpilkite 300 ml vandens ir išvirkite. Atvėsinkite, uždenkite ir palikite pastovėti šaldytuve bent keletą valandų.
Kiaušinius lengvai išplakite. Į įkaitintą keptuvę dėkite 1 v. š. lydyto sviesto ir iškepkite kiaušinius nuolat maišydami – kitaip tariant, paruoškite plėšytą kiaušinienę, tik neperkepkite. Kai kiaušiniai sutvirtės, atidėkite į šalį.
Nuskustas morkas ir svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Į gerai įkaitintą keptuvę dėkite 1 v. š. lydyto sviesto ir suberkite daržoves, kepkite maišydami, kol pradės skrusti. Suberkite žirnelius, traiškytus česnakus ir pakepinkite porą minučių.
Šaltus ryžius sutrupinkite rankomis, kad neliktų gumulėlių, ir berkite į keptuvę. Kepkite aukštoje kaitroje kartais pamaišydami. Leiskite ryžiams, esantiems ant dugno, paskrusti, kad būtų traškūs.
Supilkite sojų ir austrių ar žuvies padažą, ragaukite, ar netrūksta sūrumo. Jeigu trūksta – pilkite dar žuvies ar sojų padažo. Galiausiai sudėkite keptus kiaušinius, smulkintus svogūnų laiškus.
Išmaišykite ir skanaukite!