Vyniotinis su aguonomis ir karamelizuotu sutirštintu pienu
Reikalingi produktai
Biskvitui:
- 5 dideli kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 3 a. š. grietinės
- 100 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 2,5-3 v. š. aguonų
Kremui:
- 200 g minkšto sviesto
- 1 indelis (397 g) „Rududu“ (arba maždaug 2-2,5 val. virto kondensuoto pieno)
- 200 ml riebios grietinėlės
- 2 v. š. citrinos sulčių
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Į trynius dėti grietinę, įberti druskos, trumpai paplakti, kad gerai susimaišytų. Baltymus plakti vidutiniu greičiu, palaipsniui supilant cukrų. Baltymai turi būtu gerai suputoję, bet nereikia plakti taip tvirtai kaip morengams. Į baltymus supilti išplaktus trynius ir nedideliu greičiu plakti kol susimaišys. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir aguonomis. Suberti į kiaušinius ir išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Nepermaišyti.
Orkaitės kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Pasistengti paskirstyti vienodai. Kepti apie 12 min. Tikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepus biskvitui, perkelti jį ant virtuvinio rankšluosčio, atsargiai nuimti kepimo popierių. Kol biskvitas dar karštas – susukti, palikti suvyniotą kol pilnai atvės.
Sviestą ir „Rududu“ sumaišyti, kai masė taps pakankamai vientisa, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir plakti keletą minučių, kol gausis tvirtas kremas.
Atvėsusį biskvitą išvynioti, sutepti kremu, keletą jo šaukštų paliekant vyniotinio viršaus aptepimui. Dėti į šaldytuvą, palaikius maždaug 30-40 min. - aptepti likusiu kremu vyniotinio viršų ir kraštus.
Skanaus!