Arba pjaustytų persimonų galite dėti į bet kurias salotas, kurias gamindami naudojate mocarelą ar gardžiąsias šio sūrio giminaites.
O aš šįkart papildžiau receptą spanguolėmis (tinka ir bruknės). Tiksliau, šių uogų padažu. Bet vėlgi – jas puikiai gali pakeisti granatų sėklos, avietės, riešutukai ar kiti pagardai.
Buratos sūrio ir persimonų salotos
Reikės:
- mėgstamų salotų lapų (naudojau gražgarstes, špinatus, šiek tiek kalendrų)
- buratos (arba kokybiškos mocarelos)
- pusės avokado
- persimono (jeigu maži – 2)
- saujos mėgstamų riešutų (naudojau pekanines karijas)
- alyvuogių aliejaus
Padažui reikės:
- saujos spanguolių ar bruknių, tinka ir šaldytos (dar šiek tiek uogų reikės salotoms apibarstyti)
- 4 v. š. balzaminio acto
- 1–2 v. š. medaus ar kito mėgstamo saldiklio
Kaip gaminti
Salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, sudėkite pjaustytus avokadus, griežinėliais pjaustytus persimonus, plėšytą sūrį ir užbarstykite šiek tiek uogų bei riešutų.
Į prikaistuvį sudėkite likusias uogas, supilkite balzaminį actą ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros, kol uogos įtrūks. Šiek tiek atvėsinkite, įmaišykite medų, paragaukite. Jei skanu, pilkite ant salotų.
Prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite pipirais ir druska.