Desertas indelyje su avižomis ir bananais
Reikės:
- 50 g avižinių dribsnių
- 20 g migdolų drožlių
- 2 v. š. klevų sirupo
- 1 v. š. kokosų ar kito aliejaus tinkamo kepimui
- 50 g riešutų sviesto
- 2 nedidelių bananų
- 200 g sojų arba kokosų jogurto
- 1 v. š. citrinos sulčių
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame avižas su migdolų drožlėmis ir pakepiname kelias minutes, maišome. Tuomet supilame klevų sirupą ir dar pakepiname kelias minutes. Nepamirštame pamaišyti!
Bananus supjaustome griežinėliais ir sumaišome su citrinos sultimis.
Sluoksniuojame desertą: ant stiklinės dugno beriame dalį avižų mišinio, tuomet dedame dalį jogurto, 1 a. š. riešutų sviesto ir dedame dalį bananų, avižų ir vėl kartojame. Tiekti galima iškart arba laikyti šaldytuve.
Naudojau 250 ml dydžio stiklainiukus, bet tinka ir mažesni bei jūsų turimos stiklinės.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.