Keptuvėje keptas tortas
Torto skersmuo – 22 cm. Porcijos – 8–10. Gamindami užtruksite apie 1 val.
Reikalingi produktai
Torto lakštams:
- 3 st. miltų,
- 1 indelis sutirštinto pieno,
- 1 kiaušinis,
- 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto sodai nugesinti).
Kremui:
- 750 ml pieno,
- 2 kiaušiniai,
- 200 g kambario temperatūros sviesto,
- 1 st. cukraus,
- 4 v. š. miltų,
- 1 a. š. vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Tešlai visus produktus sumaišome dubenyje. Išminkome tešlą ir padaliname į 8 lygias dalis. Iškočiojame ir išpjauname lygius apskritimus.
Įkaitiname sausą keptuvę ir dedame kepti po vieną lakštą iš abiejų pusių. Kepame po 1 min. iš kiekvienos pusės.
Iškepame visus lakštus. Kai visi blynai iškeps, pradedame gaminti kremą.
Į prikaistuvį pilame pieną, mušame kiaušinius, beriame cukrų, vaniliną ir miltus. Gerai išmaišome.
Statome ant lėtos ugnies ir kaitiname, maišant, kol padažas pradės tirštėti.
Kremą nukeliame nuo ugnies ir įmaišome kambario temperatūros sviestą. Kremą gerai išsukame.
Vieną lakštą sutrupiname iki smulkių trupinių. Jais papuošime tortą.
Į tortinės dugną dedame vieną lakštą, aptepame kremu, tada dedame antrą lakštą ir taip sluoksniuojame iki kol sunaudojame visus lakštus ir kremą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo. Dedame į šaldytuvą sustingti bent kelioms valandoms. Išėmę iš formos apibarstome viršų ir šonus trupiniais.
Puošiame pagal fantaziją. Aš puošiau tirpinto šokolado hieroglifais.