Saldžiųjų bulvių sriuba su jūrų gėrybėmis
Reikės:
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 1/3 a. š. Kajeno paprikos
- 0,5 l daržovių sultinio
- 2 saldžiųjų bulvių
- 200 g kukurūzų
- 1 a. š. raudonėlių
- šlakelio citrinų sulčių
- druskos
- pipirų
- 400 g jūrų gėrybių
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus. Įspauskite česnaką, suberkite Kajeno paprikas ir pakepkite dar minutę.
Supilkite sultinį, suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
Viską sutrinkite rankiniu trintuvu, palikdami šiek tiek bulvių gabaliukų.
Suberkite kukurūzus, raudonėlius, įspauskite citrinų sulčių. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Jūrų gėrybes apkepkite keptuvėje.
Sriubą pilstykite į dubenėlius, ant viršaus dėkite jūrų gėrybių. Papuoškite žalumynais, patiekite su džiūvėsėliais arba traškia duonele.