Saldžiųjų bulvių sriuba su jūrų gėrybėmis: rudeniška, lengva ir gardu

2020 m. lapkričio 4 d. 13:03
Aušra Petronienė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė
Saldžiųjų bulvių, dar vadinamų batatais, sriuba – kaip tik vėsiam rudens vakarui. Na, o kad nebūtų nuobodu, sriubą vainikuojame gardžiomis jūrų gėrybėmis. Sriuba pikantiška, saldoka, tikrai turėtų patikti saldžiųjų bulvių mėgėjams.
Daugiau nuotraukų (3)
Saldžiųjų bulvių sriuba su jūrų gėrybėmis
Reikės:
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 1/3 a. š. Kajeno paprikos
  • 0,5 l daržovių sultinio
  • 2 saldžiųjų bulvių
  • 200 g kukurūzų
  • 1 a. š. raudonėlių
  • šlakelio citrinų sulčių
  • druskos
  • pipirų
  • 400 g jūrų gėrybių
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus. Įspauskite česnaką, suberkite Kajeno paprikas ir pakepkite dar minutę.
Supilkite sultinį, suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
Viską sutrinkite rankiniu trintuvu, palikdami šiek tiek bulvių gabaliukų.
Suberkite kukurūzus, raudonėlius, įspauskite citrinų sulčių. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Jūrų gėrybes apkepkite keptuvėje.
Sriubą pilstykite į dubenėlius, ant viršaus dėkite jūrų gėrybių. Papuoškite žalumynais, patiekite su džiūvėsėliais arba traškia duonele.
sriubasaldžiosios bulvės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.