Nustebinsite ne tik namiškius, bet ir užklydusius svečius, patiekdami tokias bulves kaip garnyrą prie kepsnio ar bet kokio kito patiekalo.
Keptos traiškytos bulvės
Reikės:
- norimo kiekio nedidelių bulvių
- alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų,
- česnako miltelių,
- džiovintų raudonėlių, čiobrelių ir petražolių
Gaminimas
Bulves gerai nuplauname, sudedame į puodą su vandeniu ir verdame, kol bulvės šiek tiek suminkštėja.
Jei bus per minkštos, labai susitrins traiškant.
Kepimo skardą patepame alyvuogių aliejumi, ant jos sudedame bulves, sutraiškome kiekvieną bulvę paspausdami bulvių grūstuve.
Apibarstome prieskoniais, apšlakstome (negailėdami) alyvuogių aliejumi ir kepame 230 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min., kol bulvės gražiai apskrus.