Falafeliai
Reikės:
- 400 g nusunktų avinžirnių (aš naudojau iš skardinės)
- 1 svogūno
- 2-3 skiltelių česnako
- 3-4 v. š. miltų
- 1 v. š. kmynų
- saujos petražolių
- 2 v. š. aliejaus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- prieskonių pagal skonį, aš naudojau tik druską ir ciberžolę
Kaip gaminti
Avinžirnius sutrinkite (tuo mediniu įrankiu, kuriuo trinama bulvių košė), sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką (išspauskite česnakų spaudykle), smulkintas petražoles ir visus kitus ingredientus.
Išminkykite viską rankomis, suformuokite falafelius, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite pusvalandį 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu.
Po kepimo išorė gali atrodyti apgaulingai sausai. Nieko panašaus! Viduje jie drėgni ir minkšti.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Plantastic“.