Gaminant lavašo suktinukus su įdaru galima improvizuoti.
Šisyk lavašo suktinuką pasigaminau taip, be jokios progos, bet neapsėjau be improvizacijos.
Gamindama lavašo suktinukus visada naudoju tepamą sūrelį, bet šįsyk apsiėjau ir be jo. Kuo sutepiau lavašą? Aprašymą rasite recepte.
Lavašo suktinukai
Reikės:
- lavašo,
- dešros,
- pomidorų (galite naudoti agurkus),
- salotų.
Padažui:
- 2 v. š. majonezo (vietoje majonezo galite naudoti grietinę),
- 2 v. š. pomidorų padažo.
Kaip gaminti
Sumaišiau majonezą ir pomidorų padažą ir šiuo padažu aptepiau lavašą (padažo proporcijas galite keisti pagal skonį).
Ant viršaus uždėjau salotų lapus, paskui plonais griežinėliais pjaustytą dešrą, plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus (ar agurkus) ir viską kiek įmanoma tvirčiau susukau.
Lavašą įsukau į maistinę plėvelę ir palikau nakčiai šaldytuve.
Lavašas buvo labai skanus, pikantiško skonio ir gerai pjaustėsi.
Jei klausite ar nebuvo skystas, netvirtas, galiu atsakyti: tikrai ne!
Skanaus!