Plikyti sausainiai su varškės kremu: receptas, kuriuo verta dalintis

2020 m. spalio 24 d. 14:09
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Vieną dieną sugalvojau iškepti plikytų sausainių – juos kepiau tikrai seniai, tad teko ieškoti recepto.
Daugiau nuotraukų (1)
Kai tingiu – būna tiesiog plikyti sausainiai, kai netingiu – su kremu.
Dalinuosi labai pasiteisinusiu receptu, pagal kurį iškepti sausainiai buvo labai skanūs.
Plikyti sausainiai su varškės kremu
Reikalingi produktai
Tešlai:
  • 200 ml pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 3 v. š. cukraus
Kremui:
  • 200 g sviesto
  • 200 g varškės
  • 150 g sutirštinto pieno
Kaip gaminti
Pieną su sviestu įkaitinkite, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Kai tik masė užvirs, iškart nukelkite nuo viryklės. Suberkite miltus ir mediniu šaukštu išmaišykite, kad neliktų sausų gumuliukų.
Į tešlą po vieną muškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišykite. Tešla turi sušokti į gumulą. Jei tešla gaunasi skystoka, tuomet dėkite ant viryklės ir dar maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.
Tešlą dėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite sausainius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 200 C apie 20 min., kol viršus paruduos.
Kremui varškę (geriau kreminę) išsukite su kambario temperatūros sviestu ir sutirštintu pienu iki vientisos masės.
Iškepusius ir atvėsusius sausainius viename gale įpjauname ir konditeriniu švirkštu pripildome kremo.
sausainiai^Instantreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.