Beveik kas antras sako tą patį: „Greit sumąstėm pasikepti, nebebuvo laiko užsiraugti patiems, tad teko tenkintis pirktiniais.“
Arba dar vienas pasiteisinimas – tingėjau.
Kad daugiau panašių pasiteisinimų nereikėtų, rekomenduoju jums užsirašyti šį greitą marinavimo būdą.
Kol šeimininkės ruoš stalą, kol šašlykinėse spragsės užkurtos malkos, jūsų pamarinuoti šašlykai bus pasiruošę kepti.
2,5 kg kiaulienos sprandinės reikės:
- 3 v. š. šašlykų prieskonių mišinio;
- 1 didelės arba poros mažų svogūnų galvučių;
- poros saujų vandens;
- 3 v. š. aliejaus.
Ant supjaustytos mėsos dedame prieskonius, sutarkuotus svogūnus, pilame aliejų ir vandenį.
Tada maišome rankomis, be jokių įrankių, 10 min. Mėsą reikia stipriai išmasažuoti.
Vanduo reikalingas, kad mėsa neapdžiūtų, tad nepersistenkite jo pildami.
Jei tuomet, kai šašlykus sumausite ant iešmų, indo dugne liks vandens, vadinasi, kitą kartą pilkite jo mažiau, jo turi nelikti.
Na, o kaip kepti, manau mokyti nereikia. Mėsa iškepus būna minkštutė ir labai sultinga.