Mielinės bandelės su lašinukais
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 150 ml pieno
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 4 g sausų mielių
- 350 g miltų
Įdarui:
- žalia šoninė
- rūkyta šoninė
- svogūnas
- 1 nubrauktas šaukštas majonezo
- druska, pipirai, džiovinti krapai
Gaminimas
Į 30 ml šilto pieno dedam šaukštą cukraus ir 4 g sausų mielių. Paliekame 10-15 minučių suputoti.
Į 120 ml pieno dedame 50 g sviesto, ištirpiname.
Pasiruošiame miltus, įmušame kiaušinį, dedame šaukštelį druskos.
Suputojusias mieles ir pieną su ištirpusiu sviestu pilame į miltus, minkome tešlą. Jei tešla limpa prie rankų dėkite dar miltų.
Švarų indą ištepame aliejumi, dedame tešlos rutuliuką, uždengiame ir paliekame šiltai valandai, pusantros.
Įdarui supjaustome žalią ir rūkytą šoninę, smulkiai supjaustome svogūną, apkepame kelias minutes su druska ir pipirais. Dedame nedidelį šaukštą majonezo ir sumaišome.
Iškilusią tešlą iškočiojame, spaudžiame forma ar stikline apskritimus, dedame įdarą ir formuojame bandeles. Aptepame kiaušinio trynio ir šlakelio vandens plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir kepame 180 C orkaitėje, kol gražiai pageltonuos.
Kepimo laikas priklauso nuo bandelių dydžio.
Skanaus!