Paruošti tikrai nesudėtinga, produktai – paprasti ir nebrangūs, tad išvirę puodą, skaniai ir sočiai pamaitinsite visą šeimą.
Beje, sriubos skonis labai priklauso nuo sūrelio, tad jeigu išsirinksite sūrelį su grybais, ji bus vienokio skonio. Jei su žalymynais, česnakais ar kumpiu – dar kitokio.
Vištienos sriuba su sūriu
Reikės:
- 1,5 l vištienos sultinio;
- 300 g vištienos filė ar blauzdelių mėsos;
- 80 g ilgagrūdžių ryžių;
- 1 poro;
- 1 morkos;
- 1 saliero stiebo;
- 100 g lydyto tepamojo sūrelio;
- 2 v. š. sviesto;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- šviežių petražolių.
Kaip gaminti
Vištieną supjaustykite mažesniais gabaliukais, porą – pusžiedžiais, morką – kubeliais.
Į keptuvę dėkite sviesto, apkepkite porą ir morką, dėkite vištieną ir apskrudinkite.
Sultinį užvirkite, suberkite kelis kartus perplautus ryžius, dėkite saliero stiebą ir pavirkite 10 min. Po to suberkite vištieną su daržovėmis ir virkite virš nedidelės ugnies dar 5 minutes.
Sumažinkite kaitrą, iš puodo išimkite saliero stiebą, sudėkite sūrelį ir išmaišykite, kol ištirps, tik neužvirkite. Paragaukite ir pagardinkite druska. Išjunkite kaitrą ir palikite keletą minučių pastovėti.
Patiekite apibarstę žalumynais.