Kaunietė Jolanta pasidalijo savo moliūgienės receptu, kuri, pasak jos, patinka visiems, kas jos paragauja.
„Gaivi, saldžiarūgštė, ne per saldi. Iš tiesų saldumas priklauso tik nuo jūsų. Aš niekada nededu daug cukraus. Tokią moliūgienę, žinoma, reikia laikyti šaltai, o atidarius stiklainį – tiktai šaldytuve.
Tačiau mano šeimai patinka skonis, o man – kad suvartojame mažiau cukraus. Valgydamas gali jausti moliūgo skonį, kurio neužgožia cukrus“, – pasakojo Jolanta.
Jos moliūgienė puikiai tinka su blynais, jogurtu, varške, varškės sūriu, užsitepti ant baltos duonos, o taip pat ruošti desertus.
Jolanta atkreipė dėmesį, kad moliūgai moliūgams nelygu. Jai skaniausia moliūgienė iš kietų, miltingų moliūgų, kurių gabaliukai iki galo neištyžta.
Bet puikiai tinka ir vandeningesni, minkštesni. Tiesiog šiuos reikia virti trumpiau.
Išbandykite!
Moliūgienė su citrinomis ir apelsinais
Reikės:
- 1 kg moliūgo, pjaustyto kubeliais
- 1 citrinos
- 1-2 apelsinų
- maždaug 300-400 g cukraus
Moliūgienę galima paskaninti gvazdikėliais, anyžiais, cinamonu.
Kaip gaminti
Supjaustytus moliūgus užpilkite cukrumi ir palaikykite per naktį, kad išsiskirtų sultys.
Citriną nuplaukite su soda ir su visa žievele supjaustykite riekelėmis, jas perpjaukite į 6-8 dalis. Sėklytes pašalinkite.
Apelsiną nulupkite, pašalinkite skiltelių pertvaras ir sėklytes, minkštimą supjaustykite.
Viską dėkite į puodą ir pakaitinkite maišydami, kol moliūgai suminkštės, apie pusvalandį.
Jei moliūgai itin tvirti ir nesukrenta, Jolanta pusę jų išverda, tuomet sutrina trintuvu. Į šią masę deda likusius moliūgų kubelius ir verda, kol šie suminkštėja.