Naminis varškės sūrelis
Reikės:
- 200 g varškės (gali būti naminė arba pirktinė)
- 30 g saldiklio eritritolio, sumalto į miltelius, arba miltelinio cukraus pagal skonį
- 20 g sviesto arba kokosų aliejaus
- 1 v. š. aguonų
- 1 v. š. jogurto
Glajui reikės:
- 70 g juodojo šokolado
- 15 g sviesto
Kaip gaminti
Pradėkime nuo to, kaip pasigaminti naminės varškės. Tam prireiks 1 litro pieno ir maždaug 250 ml kefyro (tiks ir rūgpienis ar skystas jogurtas).
Pieną užvirinkite vis maišydami, kad neprisviltų.
Supilkite kefyrą ir sumažinę kaitrą kaitinkite, kol pieną sutrauks ir varškė atsiskirs nuo skaidraus skysčio. Nukoškite per marlę ir palikite ramiai pastovėti, kol sulips.
Kai turime varškę, galime gaminti sūrelį.
Visus sūrelio ingredientus sudėkite į dubenį ir trinkite trintuvu, kol masė taps puri (jei naudojate rupią sausą varškę, pertrinkite ją per sietelį).
Formą (aš naudojau birių produktų indelį) išklokite sviestiniu popieriumi arba maistine plėvele. Sudėkite varškės masę. Išlyginkite šaukštu (galima jį sudrėkinti, tuomet nelips) ir 1–2 val. palikite šaldymo kameroje.
Glajui dubenyje virš verdančio vandens ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Nuolat maišykite.
Kai varškė sustings, ji lengvai išsiims iš indelio.
Varškę supjaustykite gabaliukais.
Sudėkite ant grotelių, po apačia patiesę sviestinio popieriaus, kad neaptaškytumėte paviršių, ir apliekite šokoladu.
Palikite sūrelius stingti šaldytuve.
Patogiausia valgyti šaukšteliu, nes rankose sūreliai tirpsta, mat yra kiek minkštoki.