Man labai patinka kvapni svarainių arbata, o mergaitės mėgsta svarainių saldainiukus. Įdėjus tik šiek tiek pastangų visi būna patenkinti.
O jūs girdėjote, kad kiti svarainius vadina citrinukais?
Reikės:
- svarainių – tiek, kiek turite;
- cukraus pagal poreikį.
Sakysite, na čia ir receptas. Dėk kiek nori ir kiek turi. Bet taip ir yra.
Svarainius nuplauname, perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis. Tai didžiausias darbas.
Užpilame cukrumi, kad juo pasidengtų visi svarainiai. Paliekame 1–2 paras pastovėti.
Svarainius su sultimis pakaitiname iki virimo.
Svarainius išgriebiame, leidžiame skysčiui nuvarvėti ir dedame į džiovyklą džiūti.
Sirupą pakaitiname iki 80 laipsnių ir supilstome į švariai išplautus stiklainius.
Turėsime nuostabios, kvapnios arbatos žiemai ir svarainių saldainiukų.