Orkaitėje kepta sultinga žuvis: lengvai paruošiamas karališkas valgis

2020 m. spalio 15 d. 13:57
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Kai pradėjau gaminti žuvies patiekalus, jie nė iš tolo nepriminė tų, kuriuos gaminu dabar. Visada ją perkepdavau, būdavo sausa ir neskani. 
Daugiau nuotraukų (1)
Viskas pasikeitė po kelionės į Maljorką – ten valgiau dieviškai skanius žuvies patiekalus. Vienas iš jų net kvepėjo jūra, ir tas skonis ilgam įsirėžė į mano atmintį, nors nuo tos kelionės jau prabėgo keli metai.
Tad jei namuose turite baltos žuvies, kibkite į darbus – turėsite karališką vakarienę.
Sultinga žuvis, kepta orkaitėje
Reikės:
  • 600 g baltos žuvies be kaulų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 1 citrinos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio žuvies prieskonių
Kaip gaminti
Žuvį nuplauname, nusausiname ir pagardiname druska bei pipirais.
Citriną nuplauname ir supjaustome griežinėliais, išklojame jomis kepimo indo dugną.
Pomidorus pašlakstome aliejumi.
Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir sudedame ant citrinų, užspaudžiame česnako, pagardiname žuvies prieskoniais, sudedame pomidorus, pašlakstome aliejumi.
Dedame į 180 C orkaitę ir kepame 15 min. 
balta žuvisreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.