Viskas pasikeitė po kelionės į Maljorką – ten valgiau dieviškai skanius žuvies patiekalus. Vienas iš jų net kvepėjo jūra, ir tas skonis ilgam įsirėžė į mano atmintį, nors nuo tos kelionės jau prabėgo keli metai.
Tad jei namuose turite baltos žuvies, kibkite į darbus – turėsite karališką vakarienę.
Sultinga žuvis, kepta orkaitėje
Reikės:
- 600 g baltos žuvies be kaulų
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 200 g vyšninių pomidorų
- 1 citrinos
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio žuvies prieskonių
Kaip gaminti
Žuvį nuplauname, nusausiname ir pagardiname druska bei pipirais.
Citriną nuplauname ir supjaustome griežinėliais, išklojame jomis kepimo indo dugną.
Pomidorus pašlakstome aliejumi.
Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir sudedame ant citrinų, užspaudžiame česnako, pagardiname žuvies prieskoniais, sudedame pomidorus, pašlakstome aliejumi.
Dedame į 180 C orkaitę ir kepame 15 min.