Jau net nežinau, kiek priviriau obuolienės, pridžiovinau, pridariau džiovintų saldainiukų... Ir, žinoma, kepu pyragus.
Šiandien iškepiau gardų obuolių ir varškės pyragą. Šį pyragą kepiau jau ne vieną sykį, jis neparastai gardus, jo receptas nepaprastai lengvas. Tad su malonumu pasidalinsiu receptu, kuris pasiteisino visu 100 procentų.
Net neabejoju, kad jis jums patiks, nes tie, kurie jo ragavo, liko sužavėti skoniu.
Obuolių pyragas su varške
Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 180 g cukraus,
- 180 g varškės,
- 180 g miltų,
- 100 g tirpinto sviesto,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- obuolių.
Kaip gaminti
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakiau plaktuvu.
Į plakinį supyliau tirpintą sviestą (nekarštą) ir sudėjau varškę. Viską toliau kartu suplakiau plaktuvu iki vientisos masės.
Galiausiai subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau.
3-4 obuolius supjausčiau nedideliais gabaliukais (pasilikau obuolių ir pyrago viršui) ir įmaišiau į masę. Masė gaunasi pakankamai tiršta.
Kepimo formą nusegamais šonais (24 cm skersmens) išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę, ant viršaus sudėjau riekelėmis pjaustytus obuolius.
Pyragą kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 45-50 min. Ar pyragas iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaus!