Esu ne kartą gaminusi tinginių balandėlius, tikriausiai ir jūs. Bet visada troškindavau juos troškintuve ant viryklės.
Šį kartą šoviau viską į orkaitę, pagaminusi padažą su pomidorais. Ir šis variantas man netgi labiau patiko. Gaminsiu dar ne kartą.
Tinginių balandėliai orkaitėje
Porcijos – 4; ruošdami užtruksite apie 1 val.
Reikės:
- ¼ baltagūžio kopūsto;
- 500 g maltos kiaulienos;
- 5 v. š. virtų ryžių;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 kiaušinio;
- 1 a. š. džiovintų žolelių;
- 1 morkos;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 svogūno;
- 1 skardinės konservuotų pomidorų;
- ryšelio bazilikų;
- ryšelio krapų;
- ryšelio petražolių;
- aliejaus kepti pagal poreikį.
Kaip gaminti
Į kiaulienos faršą įmušame kiaušinį, sudedame ryžius, ruoželiais pjaustytą kopūstą, beriame druskos, pipirų, džiovintų žolelių. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Formuojame kotletus ir apkepame iš abiejų pusių. Tinginių balandėlius sudedame į kepimo indą.
Daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Sudedame daržoves ir pakepiname. Suverčiame konservuotus pomidorus. pabarstome druska. Kaitiname, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas pradės tirštėti.
Pasmulkiname žalumynus ir įmaišome į padažą. Juo užpilame tinginių balandėlius. Kepimo indą dedame į įkaitintą iki 180 C orkaitę, kepame 30 min.