Ši tešla – universali, tad bandeles galėsite įdaryti kuo tik norite – džemu, varške, obuoliais su cukrumi arba lašinukais, dešrelėmis, faršu. Patikėkite – viskas bus labai skanu.
Receptas patiks ir šeimininkėms – paruošti šią tešlą labai paprasta. O jau ko į ją dėsite – paliekame jūsų fantazijai.
Mielinė tešla su kefyru
Reikės:
- 3 stiklinių kvietinių miltų
- 1 stiklinės kefyro
- 0,5 stiklinės bekvapio aliejaus
- 7 g sausų mielių
- 1 v. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
Kaip gaminti
Į nedidelį prikaistuvį suberkite cukrų ir druską, supilkite kefyrą ir aliejų, šiek tiek pašildykite.
Suberkite mieles, išmaišykite ir palikite pastovėti 10-15 min., kol suputos.
Mišinį supilkite į dubenį, dėkite miltus (ketvirtadalį stiklinės palikite jos minkštumui/kietumui reguliuoti) ir užminkykite tešlą.
Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.
Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai porai valandų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Formuokite bandeles su norimais įdarais, dėkite ant skardos palikdami tarpus. Išplakite kiaušinio trynį su šaukštu pieno, aptepkite bandeles, apibarstykite sezamais, kmynais, juodgrūdėmis ar cukrumi, jei kepate saldžias bandeles.
Kepkite, kol taps auksinės spalvos – maždaug 25-35 min., nelygu bandelių dydis ir įdaras.