Reikės:
- 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 a. š. kalendrų miltelių
- 30 g petražolių
- 15 g avinžirnių miltų
- 4 v. š. aliejaus
- 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 2 a. š. kumino miltelių
- 1/2 a. š. pipirų
- 1/2 a. š. druskos
Kaip gaminti
Svogūną supjaustome.
Gruzdintuvę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
Visus ingredientus sudedame į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
Rankomis suformuojame rutuliukus ir dedame juos į gruzdintuvės kepimo indą.
Rankomis suformuojame rutuliukus ir dedame juos į gruzdintuvės kepimo indą.
Kepame 15 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.