Dienoms, kai nesinori mėsos – lengvai ir greitai pagaminami falafeliai

2020 m. spalio 5 d. 09:53
„Tapk auGalingas“
Tinklaraštis „Sveikas receptas“ dalijasi falafelių receptu – jis puikiai tiks dienoms, kai nesinori mėsos.
Daugiau nuotraukų (1)
Reikės:
  • 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 a. š. kalendrų miltelių
  • 30 g petražolių
  • 15 g avinžirnių miltų
  • 4 v. š. aliejaus
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. kumino miltelių
  • 1/2 a. š. pipirų
  • 1/2 a. š. druskos
Kaip gaminti
Svogūną supjaustome.
Gruzdintuvę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
Visus ingredientus sudedame į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
Rankomis suformuojame rutuliukus ir dedame juos į gruzdintuvės kepimo indą.
Kepame 15 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.
falafeliaireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.