Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir kopūstais labai skani. Puikus garnyras prie mėsos kepsnio. Tikrai gaminsiu dar.
Burokėlių mišrainė žiemai su kopūstais ir pupelėmis
Reikės:
- 1 kg kopūstų
- 1 kg virtų burokėlių
- 1 kg svogūnų
- 0,5 kg virtų morkų
- 0,5 kg virtų pupelių
- 0,5 a. š. juodųjų pipirų
- 2 v. š. druskos
- 1 v. š. cukraus
- 0,5 st. acto
- 250 ml aliejaus
Kaip gaminti
Svogūnus supjaustome nedideliais gabalėliais, kopūstą – ruoželiais. Į didelį puodą pilame aliejaus. Suberiame svogūnus ir pakepiname, kol šie suminkštės. Sudedame kopūstus ir patroškiname, kol jie taip šiek tiek suminkštės.
Burokėlius ir morkas sutarkuojame šiaudeliais. Sudedame į puodą pupeles, morkas, burokėlius, beriame druską, cukrų, pipirus, pilame actą.
Patroškiname apie 20-30 min. kad skoniai susidraugautų ir visos daržovės būtų minkštos.
Pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame dangteliais, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.
Iš nurodytos produktų normos išeina trys 0,5 l ir trys 0,7 l talpos stiklainiai. Užtruksite daugiau nei 1 val., bet ši mišrainė tikrai to verta.