Burokėliai gaunasi saldžiarūgščiai. Puikiai tinka šaltibarščiams ruošti, valgyti vienus, kaip garnyrą ar sriubai virti. Iš nurodytų produktų paruošite marinatą maždaug apie 2 kg virtų burokėlių.
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Reikės:
- virtų burokėlių.
Marinatui:
- 1 l vandens;
- 2 v. š. cukraus;
- 1 v. š. druskos;
- 0,5 st. acto 9 proc.;
- kelių juodųjų pipirų, lauro lapelių.
Kaip gaminti
Išverdame marinatą. Burokėlius sutarkuojame. Sudedame į marinatą ir dar kartą užverdame.
Pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame dangteliais ir apverčiame žemyn. Užklojame stora antklode ir leidžiame atvėsti.