Reikės:
- 100 g migdolų riešutų
- 80 g anakardžių
- 160 g šviežių datulių be kauliukų
- 80 g žemės riešuto sviesto
Viršutiniam sluoksniui reikės:
- 100 g juodojo šokolado
- 1 sunokusio banano
- 8 mėtos lapelių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Taip pat reikės
- mėtų lapelių ir riešutų batonėliams papuošti
Paruošimo būdas
Datules nuplaukite, o jeigu naudosite džiovintas, tuomet 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje.
Riešutus su datulėmis ir sviestu sudėkite į virtuvinį kombainą. Sutrinkite iki vientisos lipnios masės.
Kepimo formą išklokite popieriumi (naudojau formą, skirtą duonai kepti), sukrėskite datulių ir riešutų masę ir gerai prispauskite. Aukštis turėtų būti apie 1 cm. Dėkite į šaldytuvą, kol pagaminsite antrąjį sluoksnį.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Lydytą šokoladą supilkite į trintuvą, sudėkite pjaustytą bananą, smulkintus mėtų lapelius, vanilę ir sutrinkite iki vientisos masės.
Supilkite ant riešutų pagrindo ir tolygiai paskirstykite. Apibarstykite smulkintais riešutais ir mėtų lapeliais. Palikite šaldytuve kelioms valandoms ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.