Mamos bulviniai blynai su sūriu: pasimėgaukite traškia plutele ir kitokiu skoniu

2020 m. rugsėjo 21 d. 15:16
„Lithuanian in the USA“
Receptas
Šie blynai, galima sakyti, yra mano mamos firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgam gaminimo procesui, o norisi sočių pietų šeimynai. Aš taip pat juos pamėgau ir pradėjau sėkmingai gaminti savo virtuvėje.
Daugiau nuotraukų (1)
Šie blynai geri tuo, jog, kai išorėje būna labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo.
Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu
Reikės (4 porc.):
  • 4 vidutinio dydžio bulvių 
  • 2 v. š. fermentinio sūrio
  • 3 v. š. miltų
  • 1 kiaušinio
  • 3 česnako skiltelių
  • druskos
  • pipirų
  • saulėgrąžų aliejaus blynams kepti
Kaip gaminti
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį.
Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 š. bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražia apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.
bulviniai blynaireceptassūris
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.