Šie blynai geri tuo, jog, kai išorėje būna labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo.
Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu
Reikės (4 porc.):
- 4 vidutinio dydžio bulvių
- 2 v. š. fermentinio sūrio
- 3 v. š. miltų
- 1 kiaušinio
- 3 česnako skiltelių
- druskos
- pipirų
- saulėgrąžų aliejaus blynams kepti
Kaip gaminti
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį.
Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 š. bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražia apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.