Vienas tokių – kalafiorų ir brokolių sriuba. Net nepajusite, kad šioje sriuboje dominuoja šios daržovės. Prie jų derinau sodraus skonio čederio sūrį ir šiek tiek kumpio, sriubą balinau grietine.
Norėjosi pakartoti, tad drąsiai galiu sakyti, kad kalafiorų ir brokolių sriuba – tikras atradimas.
Gamindama visada stengiuosi rasti pusiausvyrą tarp vadinamojo sveiko maisto ir tokio, kurį dažnai laikome nesveiku.
Mano tikslas – rasti puikius derinius ir taip padėti jums į mitybą įtraukti kuo daugiau daržovių ir kitų naudingų produktų, nes tikrai žinau – neretai mums tiesiog pritrūksta fantazijos, ką skanaus iš jų pasigaminti.
Šį kartą pavyko nugalėti nuobodųjį brokolį ir pagaminti išties skanią kreminės tekstūros sriubą.
Kalafiorų ir brokolių sriuba
Reikės:
- pusės brokolio
- pusės kalafioro
- 500 ml daržovių sultinio
- 150 ml grietinės
- 1 v. š. sviesto
- 80 g čederio sūrio
- 5 rūkyto kiaulienos kumpio juostelių
- druskos
- juodųjų pipirų
- česnakų granulių
- čiobrelių – šviežių arba džiovintų
Kaip gaminti
Keptuvėje iškepkite kumpio juosteles. Iškepusias dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai, o atvėsusias susmulkinkite.
Į puodą supilkite sultinį ir suberkite smulkintus kalafiorų bei brokolių žiedus. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių.
Dėkite sviestą, supilkite grietinę ir įmaišykite tarkuotą čederį. Suberkite visus prieskonius kartu su smulkintu kumpiu, uždenkite puodą ir virkite dar 10 minučių.
Paragaukite, patikrinkite, ar netrūksta druskos, ir nukelkite puodą nuo ugnies.
Sriubą patiekite apibarstytą tarkuotu čederiu, trupučiu kepto traškaus kumpio ir prieskoninėmis žolelėmis.