Viskas priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus. Jeigu skanausite keturiese, paruoškite ir skrudintos duonos ar keptų saldžiųjų bulvių, o jeigu dviese – šio katiliuko užteks sočiai.
Midijų ir voveraičių troškinys
Reikės:
Kaip gaminti
Midijas atitirpinkite, gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu (jeigu pakišite iškart po vandeniu, greičiau atitirps).
Voveraites nuplaukite, nuvalykite, didesnes supjaustykite.
Puode ar troškinimo inde įkaitinkite sviestą ir apkepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės.
Supilkite vyną, dėkite sultinio kubelį, kaitinkite vis pamaišydami ant vidutinės kaitros, kol sultinys ištirps.
Sudėkite voveraites, ant viršaus – midijas ir uždengę dangčiu pakaitinkite 3 minutes.
Nukelkite dangtį, sumaišykite, supilkite kokosų kremą, vėl uždenkite ir dar pakaitinkite 3–4 minutes.
Išmaišykite troškinį, paragaukite sultinio – jeigu norisi, įberkite druskos arba įpilkite žuvų padažo.
Po to gausiai berkite smulkintų krapų, ką tik maltų pipirų, išmaišykite ir – skanaus!
O jeigu kokosų kremą pakeisite skardine kokosų pieno, turėsite midijų ir voveraičių sriubą.